Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Udka w curry prosto z Bombaju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Udka natrzeć curry i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Cebulę, czosnek, imbir obrać,

Udka w curry prosto z Bombaju

Składniki:

Udka w curry prosto z Bombaju

 

  • 8 udek z kurczaka
  • 3 łyzki curry
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kawałek swieżego imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 3/4 l rosołu drobiowego
  • 25 dag ryżu
  • 1/2 pęczka dymki

Sposób przygotowania:

Udka w curry prosto z Bombaju
Udka natrzeć curry i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Cebulę, czosnek, imbir obrać, pokroić w drobną kostkę i dusić na rozgzranym oleju. Wszystkie składniki odsunąć na środek, a wokół ułożyć udka i mocno obsmażyć. Po zdjęciu udek z patelni, wlać rosół, dokładnie wymieszać i zagotować. Wsypać ryż, przykryć i całość gotować na małym ogniu. Dymke obrać i pokroić w krążki, razem z udkami wrzucić do ryżu i całość gotować ok 15 min.