carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Udka w majonezie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonale nadaje się na święta bądź przyjęcie dla gości.

Udka w majonezie

Składniki:

Udka w majonezie

 

Sposób przygotowania:

Udka w majonezie
Udka nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem, pozostawiamy pod przykryciem na godzinę w chłodnym miejscu. Następnie na wysmarowana tłuszczem blaszkę wyłożyć udka, majonez dobrze wymieszać z keczupem i posmarować udka, na wierzchu posypać tartą bułką. Blaszkę przykryć aluminiową folią i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180c przez ok 1,30. Gdy mięso będzie dość miękkie zdjąć folię i zarumienić kurczaka. Smacznego

Tagi:

tarta