Sposób przygotowania:
Udka w panierce kokosowo-kminkowej.
Udka wyjąć z zamrażarki i rozmrozić,a potem przepłukać w bieżącej wodzie i osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku.Wstawić do lodówki na 2-3 godz.,aby przeszly przyprawami.Wiórki kokosowe wsypać do głębokiego talerza wraz kminkiem mielonym i bułką tartą i wymieszać widelcem całość.Piekarnik rozgrzać do 220 st.C,wlać olej na blachę lub do brytfanki.Udka wyjąć z lodówki i obtaczać w jajku,a następnie w panierce z obu stron.Ułożyć je na blasze lub w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec z godzinę i w czasie pieczenia ob- -rócić za pomocą dwóch widelców udka na drugą stronę.Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z brytfanki i jeszcze 5 min.podpiec udka,aby miały chrupiącą skórkę.Po upieczeniu wyjąć brytfankę,stawiając ją na kuchence i szczypcami do drobiu nakładać udka na talerze płaskie i podawać drób z kaszką kus-kus lub jaglaną i zieleniną.