kista33

kista33

Kucharz
[Przepisów: 29]

Udka w piwie karmelowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To jest rewelacyjne danie...

Udka w piwie karmelowym

Składniki:

Udka w piwie karmelowym

 

  • 2 duze udka kurczaka
  • 1 lyzeczka maki
  • 1 lyzka masla
  • 1 lyzka miodu
  • pöl litra piwa karmelowego(karmi)
  • pieprz,söl,slodka papryka

Sposób przygotowania:

Udka w piwie karmelowym
Udka umyj,osusz,natrzyj sola,a nastepnie obtocz w mace.Maslo roztop na patelni.Gdy zacznie sie pienic,wlöz udka,usmaz z obu stron.Odlej tluszcz ze smazenia udek,a mieso polej karmelowym piwem.Dodaj miöd,szczypte pieprzu i pöl lyzeczki papryki,wymieszaj.Dus do miekkosci,az udka wchlona czesc piwa,a z reszty zrobi sie gesty sos piwny(jesli potrzeba przypraw do smaku).Obficie polane udka sosem poawaj odrazu,poniweaz sos bardzo szybko sie karmelizuje.