lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Udka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu

Udka w śmietanie

Składniki:

Udka w śmietanie

 

  • ćwiartki z kurczaka ugotowane w rosole,(lub skrzydełka, pierś)
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • mały kawałek pora,
  • koperek,
  • śmietana 30%,
  • vegeta, pieprz do smaku,
  • odrobina margaryny

Sposób przygotowania:

Udka w śmietanie
Ćwiartki wyciągamy z rosołu.Na patelni rozgrzewamy ok łyżki maragryny.
Cebulę, por kroimy w drobną kostkę, marchewke ścieramy na tarce na grubych oczkach, koperek siekamy.
Warzywa wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Przez chwilke je podsmażamy.Następnie dodajemy do warzyw mięso i przykrywamy, zeby sie dusiło-do momentu, az warzywa zmiękną.
Powstały sos zaprawiamy śmietaną, dodajemy vegete, pieprz i koperek.
Podajemy z ziemniakami.