Sposób przygotowania:
Udka w śmietanie
Ćwiartki wyciągamy z rosołu.Na patelni rozgrzewamy ok łyżki maragryny.
Cebulę, por kroimy w drobną kostkę, marchewke ścieramy na tarce na grubych oczkach, koperek siekamy.
Warzywa wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Przez chwilke je podsmażamy.Następnie dodajemy do warzyw mięso i przykrywamy, zeby sie dusiło-do momentu, az warzywa zmiękną.
Powstały sos zaprawiamy śmietaną, dodajemy vegete, pieprz i koperek.
Podajemy z ziemniakami.
Cebulę, por kroimy w drobną kostkę, marchewke ścieramy na tarce na grubych oczkach, koperek siekamy.
Warzywa wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Przez chwilke je podsmażamy.Następnie dodajemy do warzyw mięso i przykrywamy, zeby sie dusiło-do momentu, az warzywa zmiękną.
Powstały sos zaprawiamy śmietaną, dodajemy vegete, pieprz i koperek.
Podajemy z ziemniakami.