Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Udka z kurczaka w imbirze i miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka z kurczaka w imbirze i miodzie

Udka z kurczaka w imbirze i miodzie

Składniki:

Udka z kurczaka w imbirze i miodzie

 

  • 1 kg podudzi z kurczaka
  • 1 cebula, bardzo drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 3 łyżki miodu
  • 4 łyżki mleka kokosowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w imbirze i miodzie

Podudzia układamy w naczyniu żaroodpornym. Mieszamy cebulę z czosnkiem, imbirem, miodem, mlekiem kokosowym, solą i pieprzem i polewamy tym kurczaka. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu pieczemy w piekarniku około godziny.