Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Udka z kurczaka marynowane w kostce rosołowej, pieczone z ziemniakami to danie które nie wymaga dużo pracy.

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

Składniki:

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w kostce rosołowej
Mięso z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz, sól, ocet i pokruszyć kostki rosołowe, wymieszać. Tak przygotowaną marynatą posmarować mięso, przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 40 minut. 15 minut przed końcem pieczenia mięsa dodać pół miękkie ziemniaki gotowane w osolonej wodzie, wymieszać z powstałym sosem i dopiec mięso razem z ziemniakami.