Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Udka z kurczaka z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Udka z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż, usunąć kości. Ułożyć na desce mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kuczak

Udka z kurczaka z nadzieniem

Składniki:

Udka z kurczaka z nadzieniem

 

  • 8 szt udka z kurczaka
  • 200 g wątróbki z drobiu
  • 2 szt bułka kajzerka
  • 4 szt cebula dymka
  • 2 szt jajko
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki majonez
  • 1 szkl mleko
  • sol
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z nadzieniem
Udka z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż, usunąć kości. Ułożyć na desce mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kuczaka.Bułkę wczesniej namoczyć w mleku,dokładnie odcisnąć. Cebulki zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i umyte wątróbki, lekko zrumienić na patelni. Bułkę, wątróbki z cebulą zmielić w maszynce, dodać żółtko, sól, pieprz, przyprawę maggi i ubitą pianę z białka,dkładnie wymieszać.
Na mięso nakładać farsz i ciasno zwijać, obwiązać nitką lub spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
posmarować majonezem i piec w temp 185 stopni około 45 minut. Smacznego!:)