Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka z nadzieniem
Udka z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż, usunąć kości. Ułożyć na desce mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kuczaka.Bułkę wczesniej namoczyć w mleku,dokładnie odcisnąć. Cebulki zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i umyte wątróbki, lekko zrumienić na patelni. Bułkę, wątróbki z cebulą zmielić w maszynce, dodać żółtko, sól, pieprz, przyprawę maggi i ubitą pianę z białka,dkładnie wymieszać.
Na mięso nakładać farsz i ciasno zwijać, obwiązać nitką lub spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
posmarować majonezem i piec w temp 185 stopni około 45 minut. Smacznego!:)
Na mięso nakładać farsz i ciasno zwijać, obwiązać nitką lub spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
posmarować majonezem i piec w temp 185 stopni około 45 minut. Smacznego!:)