iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomimo tego, że udka takie trudno przygotować do faszerowania, są bardzo smaczne. Bardzo lubię eksperymentować z mięsem faszerowanym.

Udka ze szpinakiem

Składniki:

Udka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Udka ze szpinakiem
Udka łamiemy przy końcu kości i delikatnie nożem zdejmujemy skórę a następnie mięso z kości. Pieczarki siekamy drobno i smażymy razem ze szpinakiem, solimy, pieprzymy. Mięso zdjęte z kości mielimy i dodajemy do szpinaku oraz pieczarek, dodajemy koper, wbijamy jajka, wyrabiamy masę. Następnie skóry udek faszerujemy przygotowaną masą i spinamy wykałaczkami, posypujemy curry oraz papryką pieczemy 40 min. w temp. 160 stopni.