Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kurczak ze szpinakiem ugotowany na parze

Pierś z kurczaka ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Szpinak siekamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Za pomocą noża z zaokrągloną końcówką robimy w kurczaku nacięcie w dłuż, tak, żeby powstała kieszonka. Kieszonkę wypełniamy szpinakiem. Kurczaka z wierzchu doprawiamy solą, pieprzem, cytrynowym i ziołowym oraz ziołami. Wkładamy do małego naczynka, które umieszczamy w parowarze. Gotujemy na parze ok 30 minut.
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Kurczaka faszerujemy podsmażonym szpinakiem
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Kurczaka doprawiamy mieszanką przypraw
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Kurczak ugotowany na parze będzie soczysty