Sposób przygotowania:
Udko kurczaka zapiekane w sosie
Na początku podsmażamy na patelni grzybki (najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą być też zwykłe), ziarna słonecznika, czosnek oraz por. Gdy wszystko lekko się podrumieni dodajemy koncentrat i przecier pomidorowy, a następnie perłową cebulkę dodającą fajny, kruchy posmak :) Gotujemy jeszcze 5 minut i mieszamy. W brytfance ( lub naczyniu żaroodpornym) układamy mięso obrane z udka kurczaka. Zalewamy je sosem i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy przez 15 min. w temp. 160 stopni. W tym czasie przygotowujemy makaron chiński (gotowy już w 4 minuty, wystarczy zalać wodą). Z brytfanki wyjmujemy zawartość starając się zachować kształt. Układamy sosik i zawartość na makaronie tak by tylko częściowo na niego nachodził. Częstujemy gości i wcinamy z apetytem :)