Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Udo z indyka pieczone w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne na świąteczny obiad lub na zimno na kanapki.

Udo z indyka pieczone w rękawie

Składniki:

Udo z indyka pieczone w rękawie

 

  • 1 udo z indyka( ok.700 g)
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki przyprawy do mięs delicat
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 ząbków czosnku
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ziołowej
  • sól ziołowa

 

  • dodatkowo:

 

  • 1 rękaw foliowy do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Udo z indyka pieczone w rękawie
Udo indyka umyć i osuszyć.Przyprawić i wlać olej. Następnie natrzeć udo. Czosnek obrać i pokroić w paski. W udzie zrobić dziurki i włożyć czosnek. Schować na noc do lodówki. Mięso włożyć do rękawa i zamknąć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia udo wyjąć z rękawa,ułożyć w naczyniu i z powrotem włożyć do piekarnika.