malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Udziec indyka w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gotowe plastry piersi podana na talerzu z sosem wytworzonym podczas duszenia są idealnym daniem obiadowym.

Udziec indyka w sosie paprykowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udziec indyka w sosie paprykowym

 

 

Sposób przygotowania:

Udziec indyka w sosie paprykowym
Indyka kroimy w cienkie plastry. Następnie oprószamy solą. Obsmażamy plastry na rumiano. Papryki kroimy na małe części i miksujemy w blenderze. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy ją do papryk. Wsypujemy paprykę. Mięso przekładamy do rondla, wlewamy bulion. Dusimy 15 minut. Następnie dodajemy paprykę z dodatkami. Dodajemy ocet winny, wciskamy sok z mandarynek. Dusimy wszystko pod przykryciem przez 50 minut. Po tym czasie podajemy mięso polane sosem.
Udziec indyka w sosie paprykowym
Papryki podczas krojenia na małe kawałki
Udziec indyka w sosie paprykowym
Zmiksowana blenderem papka paprykowa na misce

Tagi:

indyk papryka