iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udziec indyka w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię połączenie mięsa i warzyw. Brukselka jest bardzo zdrowa a do tego bardzo smaczna. Warto dodawać do niej mięso.

Udziec indyka w sosie warzywnym

Składniki:

Udziec indyka w sosie warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Udziec indyka w sosie warzywnym
Udziec kroimy na średnie części i posypujemy papryką solimy i pieprzymy odstawiamy na 30 min. następnie obsmażamy, przekładamy do rondla, podlewamy bulionem i dusimy. Cebulę i por siekamy, papryki kroimy w paski i smażymy 10 min.na oleju, brukselkę gotujemy 10 min. w słonej wodzie przekładamy warzywa do indyka, wciskamy czosnek, i dusimy 30 min. Pod koniec duszenia zaprawiamy śmietaną oraz mąką dla zagęszczenia sosu. Podajemy z ryżem.

Tagi:

indyk