iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udziec indyka w sosie mandarynkowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos możemy zagęścić mąką, zgodnie ze swoim upodobaniem. Ja natomiast wolę wersje lżejsze dań, ale czasami dla mojej rodziny zagęszczam.

Udziec indyka w sosie mandarynkowym

Składniki:

Udziec indyka w sosie mandarynkowym

 

Sposób przygotowania:

Udziec indyka w sosie mandarynkowym
Z udźca wyjmujemy kości, kroimy we większe kawałki oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy chwilę z dwóch stron. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka a marchewki w kostkę. Wrzucamy mięso do gotującego się osolonego bulionu i dodajemy marchew, pieczarki, cebulę, pokrojone mandarynki, wciskamy czosnek i gotujemy 30 min. dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy.

Tagi:

indyk