mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybki obiad, z indykiem w roli głównej i warzywami

Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym

 

  • 1 kg udziec z indyka bez kości
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 selera naciowego
  • 1/4 brokuła
  • 2 marchewki
  • olej rzepakowy
  • pietruszka świeża

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym
Mięso kroję i przekładam do garnka będzie się marynować Dodaję sól, pieprz, majeranek, cebulkę pokrojoną, trzy łyżki oleju, i czosnek. Mieszam wszystko i odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień mięso przekładam do brytfanny, i podpiekam do miękkości około 30 minut. W miedzy czasie podlewam mięso wodą. Seler naciowy kroję na mniejsze kawałki, marchewkę obieram, myję i kroję na plastry. Przesmażam warzywa na patelni. Brokuł gotuję aldente w osolonej wodzie. Warzywa doprawiam solą, i podaje razem z kawałkami indyka. Dekoruję pietruszką
Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym
udziec z indyka bez kości zamarynowany w przyprawach
Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym
seler naciowy marchewka cebula obranaw misce
Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym
seler pokrojona na kawałki marchewka w plastry cebula w piórka