Sposób przygotowania:
Udziec z indyka ze świeżymi warzywami
Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze porcje, kość odcinamy z częścią mięsa i też ugotujemy. Mięso następnie zalewamy wodą. Po zagotowaniu się ściągamy powstałą szumówkę i dodajemy kucharka, miód i musztardę. Gotujemy całość na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszamy w garnku. Brokuła płuczemy, rozdzielamy na kwiatuszki, zalewamy wodą. Jak się zagotuje, przyprawiamy łyżką kucharka. Gotujemy do miękkości. Paprykę płuczemy, rozkrawamy na pół. Wycinamy środek. Następnie kroimy na paseczki. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Układamy na talerzu brokuł, paprykę, pomidora i mięsko. Mięsko można polać sosem w którym się gotowało. Wychodzi pyszny smak słodko-pikantny. Smacznego!
Ania Hosz
K&A
I tak też smakuje. Najpierw cudowny słodki smak a po pogryzieniu wchodzi nieco pikanterii:))))
zbysiowa