Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ulubiony letni obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny lekki letni obiad, do tego podaje zawsze szklankę kefiru

Ulubiony letni obiad Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ulubiony letni obiad

 

 

Sposób przygotowania:

Ulubiony letni obiad
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odparować. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wbić jajka i usmażyć tak aby białko było ścięte, a żółto jeszcze płynne. Posypać solą i pieprzem białym Następnie na drugiej patelni rozgrzać drugą łyżkę masła, dodać bułkę tartą i przesmażyć. Dodać ugotowanego na półtwardo kalafiora, przesmażyć chwilę razem. Koperek umyć, osuszyć i posiekać drobno. Ziemniaki, jajko sadzone i kalafior rozłożyć na talerzach, całość posypać posiekanym koperkiem.
Ulubiony letni obiad
Ziemniaki obrać umyć ugotować w osolonej wodzie Odcedzić i odparować
Ulubiony letni obiad
Na patelni rozgrzać łyżkę masła wbić jajka i usmażyć tak aby białko było ścięte a żółto jeszcze płynne Posypać solą i pieprzem białym
Ulubiony letni obiad
Następnie na drugiej patelni rozgrzać drugą łyżkę masła dodać bułkę tartą i przesmażyć Dodać ugotowanego na półtwardo kalafiora przesmażyć chwilę razem Koperek umyć osuszyć i posiekać drobno

Tagi:

jajko tarta jajka