Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Usta Romana

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Łatwy do zrobienie :)

Usta Romana

Składniki:

Usta Romana

 

  • 30 dkg okrągłych biszkoptów
  • powidło
  • Ciasto:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki margaryny roztopić i ostudzić
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka wody
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • duży budyń Delekta z cukrem
  • mleko
  • masło
  • brzoskwinie (lub inne owoce)
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

Sposób przygotowania:

Usta Romana
Biszkopty posmarować powidłem , połączyć po 2 i poukładać jeden koło drugiego w formie wysmarowanej tłuszczem. Ciasto: białka ubić dodać cukier,żółtka.Pod koniec ubijania dodać mąkę z proszkiem i kakao oraz margarynę ,mleko i wodę.Tak przygotowane ciasto wylać na biszkopty i piec ok 30-35 minut w temp. 180 stopni. Krem: Budyń ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu.Wystudzić i utrzeć z kostką masła.Utarty krem wyłożyć na wystudzony placek. Na krem położyć brzoskwinie i całość zalać galaretkami.