eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Uszka z barszczem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Uszka z pieczarkami najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem. Idealne na święta Bożego Narodzenia.

Uszka z barszczem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Uszka z barszczem

 

Sposób przygotowania:

Uszka z barszczem
Do miski przesiej mąki daj jajko, sól i wodę.Ciasto wyrabiaj i zagnieć. Cebulkę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki obierz i zmiel w maszynce do mięsa.Na patelni, rozgrzej dobrze olej i włożyć zmielone pieczarki oraz cebulkę. Smaż przez kilka minut. Następnie przełóż do małej miseczki i przypraw je solą i pieprzem, wymieszaj wszystko razem. Ciasto rozwałkuj i pokrój w prostokąty. Gotowy farsz nakładaj na ciasto i zlep dokładnie boki. Uformuj uszka.Zagotuj wodę i włóż uszka do gotującej się wody.Gotuj przez kilka minut. Gotowe i odcedzone uszka podaj z barszczem
Uszka z barszczem
Do miski przesiej mąki daj jajko, sól i wodę.Ciasto wyrabiaj i zagnieć.
Uszka z barszczem
przypraw je solą i pieprzem, wymieszaj wszystko razem. Ciasto rozwałkuj i pokrój w prostokąty.
Uszka z barszczem
Gotowy farsz nakładaj na ciasto i zlep dokładnie boki.
Uszka z barszczem
Zagotuj wodę i włóż uszka do gotującej się wody.Gotuj przez kilka minut.

Tagi:

jajko jajka