Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Uszka z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne uszka z grzybami, najlepiej smakują z barszczem

Uszka z grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Uszka z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Uszka z grzybami
Grzyby umyć, zalać wodą na noc. Następnie ugotować. Ostudzone drobno posiekać (moja mama zawsze mieliła w maszynce na dużych oczkach) Cebulę drobniutko posiekać w kosteczkę. Przesmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać grzyby, smażyć chwilę razem, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Wymieszać i ostudzić.Ciasto: mąkę ze szczyptą soli zalać ciepła wodą z olejem, wyrobić ciasto, rozwałkować na cienki placek, pokroić w kwadraty. Nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać uszka. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1 minutę od wypłynięcia. Odcedzić. Uszka z grzybami najlepiej smakują z barszczem czerwonym
Uszka z grzybami
z suszonych grzybów należy przygotować farsz do uszek
Uszka z grzybami
Z podanych składników zagnieść ciasto, pokroić w kwadraty i nałożyć farsz