Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Uszka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, proste, lecz dość czasochłonne uszka z farszem z pieczarek. Idealne na wigilijną kolacje podawane z barszczem czerwony.

Uszka z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Uszka z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Uszka z pieczarkami
Pieczarki umyć, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę, pieczarki podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy. Z mąki, wody i soli wyrobić ciasto. Rozwałkować. Pokroić na kwadraty wielkości mniej więcej 3x3 cm. Nakładać nadzienie, sklejać uszka. Gotować we wrzącej osolonej wodzie
Uszka z pieczarkami
Pyszne uszka z farszem z pieczarek. Idealne do barszczu.
Uszka z pieczarkami
Przepyszne uszka nadziewane farszem z pieczarek.
Uszka z pieczarkami
Pyszne, proste uszka wigilijne z farszem.

Tagi:

jajka tarta jajko