Sposób przygotowania:
Wigilijne uszka z grzybami i kapustą
Ciasto: do malaksera wsypujemy mąkę i sól oraz wlewamy wodę. Wyrabiamy około 2-3 minuty.
Kapustę gotujemy, odcedzamy. Grzybki zalewamy wodą i gotujemy z kostką rosołową przez około 25 minut. Odcedzamy. Cebulkę obieramy, drobno kroimy, podsmażamy na złoty kolor. Wszystkie składniki mielimy w maszynce przez duże sitko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowujemy (wykrawamy za pomocą kieliszka małe krążki bądź używamy formy do uszek) Nakładamy farsz i zalepiamy uszka. Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez około 3 minuty od wypłynięcia na wierzch. Smacznego
Kapustę gotujemy, odcedzamy. Grzybki zalewamy wodą i gotujemy z kostką rosołową przez około 25 minut. Odcedzamy. Cebulkę obieramy, drobno kroimy, podsmażamy na złoty kolor. Wszystkie składniki mielimy w maszynce przez duże sitko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowujemy (wykrawamy za pomocą kieliszka małe krążki bądź używamy formy do uszek) Nakładamy farsz i zalepiamy uszka. Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez około 3 minuty od wypłynięcia na wierzch. Smacznego