Sposób przygotowania:
Uszka z pieczarkami i kapustą
Farsz Kapustę poszatkować i ugotować w wodzie z kostką rosołową, odcedzić, lekko odcisnąć. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, podsmażyć. Następnie dodać kapustę, orzechy, doprawić do smaku i smażyć do odparowania wody. Ciasto Mąkę przesiać, dodać oliwę, żółtka, ciepłą wodę wymieszaną z mlekiem, pół płaskiej łyżeczki soli i zagnieść elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować i pokroić małe kwadraty. Nałożyć farsz, złożyć kwadraty ciasta po przekątnej, dokładnie zlepić. Dwa najdłuższe rogi ciasta zwinąć na palcu i zlepić. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone usmażoną na maśle cebulką lub z czerwonym barszczem.