Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Uszka z pieczarkami i wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Uszka z pieczarkami to smaczne danie obiadowe

Uszka z pieczarkami i wędzonym boczkiem

Składniki:

Uszka z pieczarkami i wędzonym boczkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Uszka z pieczarkami i wędzonym boczkiem
Z mąki, jajka, oleju, ciepłej wody i szczypty soli zrobić ciasto pierogowe. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić, wsypać drobno posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty, łyżeczką nakładać farsz i po przekątnej sklejać rogi. Ugotować w osolonej wodzie.