Sposób przygotowania:
W-Z z truskawkami
Ucieramy margarynę z cukrem i żółtkami, dodajemy mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Pieczemy na prostokątnej blasze w temp 180 stopni przez około 40 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na pół.
Masa: Ucieramy Kasię z cukrem i dodajemy po jednym żółtku.
Do gładkiej masy dodajemy ser, a na koniec rozpuszczoną żelatynę. Masą przełożyć ciasto, zostawiamy też trochę na wierzch. na tym układamy świeże truskawki i polewamy tężejącą galaretką. wstawiamy na noc do lodówki.
Smacznego!
Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na pół.
Masa: Ucieramy Kasię z cukrem i dodajemy po jednym żółtku.
Do gładkiej masy dodajemy ser, a na koniec rozpuszczoną żelatynę. Masą przełożyć ciasto, zostawiamy też trochę na wierzch. na tym układamy świeże truskawki i polewamy tężejącą galaretką. wstawiamy na noc do lodówki.
Smacznego!