Sposób przygotowania:
Walentynkowa układanka
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Robimy kopczyk i dodajemy pozostałe składniki ciasta. Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe wałkujemy na grubość około 0, 5 cm. Przy pomocy formy lub szablonu wycinamy z ciasta duże serce. Wycięte przekładamy na przygotowaną blaszkę. Przełożone serce dzielimy na kilka części, według uznania, tak by powstały puzzle. Puzzle pieczmy około 15 minut w 180˚C. W trakcie pieczenia delikatnie rozchylamy poszczególne elementy, ale nie od razu, dopiero jak ciasta zacznie twardnieć. Upieczone elementy studzimy, a następnie dekorujemy lukrem.
LUKIER: Białko ubijamy z dodatkiem soli. Następnie dokładamy do nich stopniowo cukier. Najpierw dekorujemy te elementy które mają być białe. Pozostały lukier barwimy i dekorujemy pozostałe elementy układanki. Puzzle odstawiamy by lukier zastygł.
LUKIER: Białko ubijamy z dodatkiem soli. Następnie dokładamy do nich stopniowo cukier. Najpierw dekorujemy te elementy które mają być białe. Pozostały lukier barwimy i dekorujemy pozostałe elementy układanki. Puzzle odstawiamy by lukier zastygł.
iziona
reanja
joana30