Sposób przygotowania:
Walentynkowe babeczki
W jednej misce wymieszać składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. W drugiej zmiksować mleko, jajka i olej, dodać suche i dokładnie połączyć.
Ciasto rozlać na dwie równe części i do jednej dodać kakao, tak aby uzyskać dwa kolory babeczek. Ciasto wlewać do formy wyłożonej papilotkami i piec przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Wystudzić i udekorować.
Krem różowy przygotowałam ubijając śmietankę kremówkę z mascarpone , cukrem pudrem i z czerwonym barwnikiem spożywczym. Inne babeczki udekorowałam elementami przygotowanymi za pomocą lukru plastycznego.
Ciasto rozlać na dwie równe części i do jednej dodać kakao, tak aby uzyskać dwa kolory babeczek. Ciasto wlewać do formy wyłożonej papilotkami i piec przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Wystudzić i udekorować.
Krem różowy przygotowałam ubijając śmietankę kremówkę z mascarpone , cukrem pudrem i z czerwonym barwnikiem spożywczym. Inne babeczki udekorowałam elementami przygotowanymi za pomocą lukru plastycznego.
misia5
marietta
Hrabina w kuchni