Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Walentynkowe torciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomysł na walentynkowe ciasta

Walentynkowe torciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Walentynkowe torciki

 

  • Biszkopty:
  • 9 jajek
  • 12 łyżek mąki
  • 12 łyżek cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l Smetany 30%
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Reszta:
  • Kiwi
  • Banany
  • Mandarynki
  • Jabłka

 

Sposób przygotowania:

Walentynkowe torciki
Składniki na biszkopta podzielić na 3 części. Każdego biszkopta upiec osobno. Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier nadal ubijając. Dodać żółtka i zmiksować. Wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Galaretkę przygotować w połowie podanej na opakowaniu wody. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch. Dodać cukier puder i zmiksować, a następnie wlać galaretkę. Ponownie zmiksować. Masę rozłożyć na biszkoptach. Owoce umyć, obrać i pokroić, a następnie udekorować torciki.
Walentynkowe torciki
Składniki na biszkopta podzielić na 3 części. Każdego biszkopta upiec osobno.
Walentynkowe torciki
Galaretkę przygotować w połowie podanej na opakowaniu wodyEtap 2
Walentynkowe torciki
Owoce umyć, obrać i pokroić, a następnie udekorować torciki.
Walentynkowe torciki
Pomysł na walentynkowe ciasta z owocami.