Sposób przygotowania:
Walentynkowe trufelki marcepanowe.
Zagotować w rondlu śmietankę na małym lub średnim ogniu,dodać pokruszoną gorzką czekoladę,dwie łyżki masła oraz masę marcepanową gotową.Mieszać ciągle na zmniejszonym ogniu.Zestawić i ostudzić,wlać parę łyżek koniaku cherry lub wódki
smakowej lub czystej.Masę można przechowywać w lodówce kilka godzin lub dni przed podaniem w celu lepszego zgęstnienia.Wyjąć
naczynie z masą i formować z niej na dłoni średnie kulki,a następnie obtaczać w rozdrobnionych pistacjach lub orzechach laskowych,a nawet w mielonej kawie rozsypanej na talerzyku.Truf-
-elki podawać na paterze w ozdobnych papierowych papilotkach.
smakowej lub czystej.Masę można przechowywać w lodówce kilka godzin lub dni przed podaniem w celu lepszego zgęstnienia.Wyjąć
naczynie z masą i formować z niej na dłoni średnie kulki,a następnie obtaczać w rozdrobnionych pistacjach lub orzechach laskowych,a nawet w mielonej kawie rozsypanej na talerzyku.Truf-
-elki podawać na paterze w ozdobnych papierowych papilotkach.