Sposób przygotowania:
Waniliowy sernik gotowanyETAP 1:

W garnku umieszczamy masło z cukrem i wydrążonymi ziarenkami wanilii, podgrzewamy aż masło się rozpuści.
ETAP 2:

Dodajemy twaróg i mieszamy do połączenia składników, zagotowujemy.
ETAP 3:

Masę serową ściągamy z ognia, po czym dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Stawiamy ponownie na ogniu i cały czas mieszając wlewamy budyń wymieszany w 100 ml mleka. Zagotowujemy.
ETAP 4:

Formę o wymiarach 11x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników, po czym wylewamy na nie połowę masy serowej.
Ponownie układamy herbatniki, resztę masy serowej i herbatniki.
ETAP 5:

Składniki polewy zagotowujemy i od razu wylewamy na ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi i odstawiamy w chłodne miejsce na 8 godzin.