Sposób przygotowania:
Waniliowy sernik z brzoskwiniami
1.Margarynę rozpuścić i ostudzić . Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie części. Owinięte folią włożyć na godzinkę do zamrażalki. 2.Masło rozpuścić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i powoli dodawać mąkę, serek waniliowy, i masło, dalej ucierając. 3.Białka ubić na sztywno z cukrem. 4.Niedużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Jeden kawałek ciasta wyjęty z zamrażalki zetrzeć na dużych oczkach tarki i wyłożyć do blaszki jako spód. Na to wylewamy masę serową, rozkładamy równomiernie. Następnie kładziemy na całej powierzchni pokrojone w paski brzoskwinie. Całość polewamy ubitą pianką. Na wierzch kładziemy starty na tarce drugi kawałek ciasta. 5.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez godzinkę. 6.Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki na ok. 2 godzinki.