Sposób przygotowania:
Wariacja bezowa- pavlova z brzoskwiniami
Białka ubijamy na sztywną pianę Stopniowo dodajemy cukier i ubijamy tak długo aż masa będzie biała i świecąca, potem dodajemy mąkę i ocet. Na papierze pergaminowym rysujemy koło(ja używam dna od tortownicy). Piekarnik nagrzewam do 140 stopni. Masę wykładam łyżką na koło narysowane na papierze i wkładam blachę do piekarnika. Bezę suszę w temp. 140 stopni godzinę, wyłączam piekarnik i jeszcze 15 minut stygnie w piekarniku. Śmietanę ubijam ja beza się suszy ze śmietan fixami i wkładam do lodówki by się schłodziła. Potem na zimną bezę wykładam bitą, owoce i polewam czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej(można użyć gotową polewę czekoladową . Trzeba zjeść w dniu przygotowania bo następnego dnia beza jest już miękka od bitej.