Sposób przygotowania:
Warkocz mięsny z kaszą gryczaną
Mięso umyć, osuszyć ręczniczkiem papierowym. Następnie pokroić mięso na paski tak, aby zapleść jak warkocz. Czosnek obrać, przecisnąć, natrzeć paski mięsa. Następnie oprószyć przyprawą do mięsa, solą, pieprzem. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Z pasków mięsa zapleść warkocze, spiąć końcówki wykałaczkami. Usmażyć na rozgrzanym oleju do miękkości. Kaszę gryczaną zalać 300 ml gorącego bulionu warzywnego, pozostawić na malutkim ogniu do wchłonięcia płynu. Zdjąć z ognia i pozostawić jeszcze kaszę pod pokrywką.
Warkocz mięsny podać z kaszą gryczaną oraz dowolną ulubioną surówką.
Z pasków mięsa zapleść warkocze, spiąć końcówki wykałaczkami. Usmażyć na rozgrzanym oleju do miękkości. Kaszę gryczaną zalać 300 ml gorącego bulionu warzywnego, pozostawić na malutkim ogniu do wchłonięcia płynu. Zdjąć z ognia i pozostawić jeszcze kaszę pod pokrywką.
Warkocz mięsny podać z kaszą gryczaną oraz dowolną ulubioną surówką.