marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Warzywa grillowane do mięs i drobiu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warzywa umyć i oczyścić.Pokroić na kawałki i plastry,a kartofle owinąć w folię aluminiową do pieczenia.Wszystkie te warzywa opiec na grillu.

Warzywa grillowane do mięs i drobiu.

Składniki:

Warzywa grillowane do mięs i drobiu.

 

Sposób przygotowania:

Warzywa grillowane do mięs i drobiu.
Warzywa umyć i oczyścić,a potem osuszyć trochę.Pokroić na plastry lub połówki(bakłażan i papryka).Kartofelki owinąć w folię srebrną aluminiową i dać na pręty grilla.Grill rozpalić i podsypać węglem drzewnym,ale uważać,by nie był zbyt silny ogień.Warzy-
-wa obracać na ruszcie,aby z dwóch stron były opieczone,ale śre-
-dnio.Potem zdjąć z rusztu i podawać do żeberek,kiełbasek i udek
drobiowych.Kartofelki upieczone posolić i popieprzyć i też posypać
garstką ziół.