Sposób przygotowania:
Warzywa i kurczak z woka
Mięso pokroić w długie paseczki, zamarynować na ok. 20 minut w sosie chilli, soku z cytryny i zmiażdżonym czosnku.
Wszystkie warzywa pokroić w podobnej wielkości słupki, wrzucać na rozgrzanego woka od najtwardszych do najbardziej miękkich. Po kilkunastu minutach, zrobić miejsce na środku woka, warzywa przesunąć na ścianki, a do środka dać mięso w marynacie. Kiedy będzie miękkie, dodać pomidory, dusić razem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Miłośnicy pikanterii mogą wzbogacić danie o sanbal oelek w małych ilościach.
Danie podawać z ryżem lub makaronem, posypać pietruszką przed podaniem. Smacznego!
Wszystkie warzywa pokroić w podobnej wielkości słupki, wrzucać na rozgrzanego woka od najtwardszych do najbardziej miękkich. Po kilkunastu minutach, zrobić miejsce na środku woka, warzywa przesunąć na ścianki, a do środka dać mięso w marynacie. Kiedy będzie miękkie, dodać pomidory, dusić razem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Miłośnicy pikanterii mogą wzbogacić danie o sanbal oelek w małych ilościach.
Danie podawać z ryżem lub makaronem, posypać pietruszką przed podaniem. Smacznego!
evita0007