dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Warzywa pieczone z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne pieczone warzywa - świetna przystawka albo ciepła kolacja. Świeże sezonowe warzywa z odrobiną mozzarelli i oliwy - szczypta śródziemnomorskich wakacji w naszym zdecydowanie obecnie umiarkowanym klimacie .

Warzywa pieczone z rozmarynem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywa pieczone z rozmarynem

 

Sposób przygotowania:

Warzywa pieczone z rozmarynem
Warzywa umyłam i osuszyłam. Pomidory pokroiłam w ósemki, cebulę w pióra, paprykę w paski a cukinię i bakłażana w plastry. Wszystkie warzywa rozłożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypałam posiekanym rozmarynem, a także świeżo zmielonym pieprzem i solą. Całość skropiłam oliwą i wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut (z termoobiegiem). Po nałożeniu do miseczek do każdej porcji dodałam kawałki pokruszonej mozzarelli i kilka kropli aromatycznej oliwy.
Warzywa pieczone z rozmarynem
Warzywa pokroiłam, doprawiłam rozmarynem i oliwą i upieklam