Sposób przygotowania:
Żeberka pieczone z warzywami
Umyte i osuszone żeberka pokroić na niewielkie kawałki. Dodać 4 łyżki oliwy oraz zioła prowansalskie, sól czosnkową, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę. Mięso wymieszać z przyprawami. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Dodać resztę oliwy oraz przyprawę do ziemniaków. Wymieszać razem. Dodać pokrojoną w plastry cebulę. Cebulkę i ziemniaki dodać do zamarynowanego mięsa i razem wymieszać. Przełożyć do woreczka do pieczenia. Woreczek przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec razem przez około 50 minut. Po tym czasie worek przeciąć. Piec aż wszystko będzie miękkie i rumiane. Przełożyć na talerzyki i podawać.