Sposób przygotowania:
Warzywa pod francuskim płaszczem
Karkówkę kroję w paski i przekładam do miski. Do karkówki wsypuję: paprykę słodką, paprykę ostrą, przyprawę do gyrosa i pieprz. Następnie dodaję oliwę i sos sojowy. Całość mieszam i wstawiam na 3 godziny do lodówki. Następnie mięso wykładam na rozgrzany na patelni olej. Mięso podsmażam stale mieszając. Cebulę obieram, kroję i dodaję do mięsa. Następnie całość podsmażam. Ząbki czosnku obieram, kroję i dodaję do mięsa. Paprykę czerwoną kroję i dodaję do mięsa. Na oddzielnej patelni podsmażam pokrojoną w plastry cukinię. Następnie dodaję cukinię do mięsa i delikatnie mieszam. Potrawkę przekładam do formy. Na wierzchu kładę kawałki sera Feta. Wierzch formy przykrywam szczelnie następnie płatem ciasta francuskiego, po czym wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C i piekę przez 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odwracam formę, aby ciasto francuskie stanowiło spód.