dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Warzywa w galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Lekka przekąska z gotowanych warzyw, szynki i przesmażonych pieczarek zalanych drobiową galaretką.

Warzywa w galaretce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa w galaretce

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w galaretce
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na złotą na rozgrzanym maśle. Studzimy. Szynkę kroimy w kostkę. Warzywa obgotowujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedzamy i studzimy. W salaterce układamy warzywa z pieczarkami, szynką i grzybami. W gorącym bulionie (doprawionym do smaku) rozpuszczamy żelatynę. Studzimy. Zalewamy warzywa i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Smacznego!
Warzywa w galaretce
Pokrojone pieczarki smażymy na maśle na złoto.
Warzywa w galaretce
Ulubioną szynkę kroimy w drobno kostkę.
Warzywa w galaretce
Warzywa gotujemy i dokładnie odcedzamy.
Warzywa w galaretce
Warzywa układamy w salaterce i zalewamy galaretką.

Tagi:

szynka