Sposób przygotowania:
warzywa z boczkiem na patelni
1.Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy, wysmażamy na patelni na chrupko,
2.zdejmujemy z patelni,
3.ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku,
4.marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków,
5.co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie,
6.paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie,
7.dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie, przyprawiamy,
8.dodajemy oliwki, kapary i śmietanę
2.zdejmujemy z patelni,
3.ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku,
4.marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków,
5.co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie,
6.paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie,
7.dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie, przyprawiamy,
8.dodajemy oliwki, kapary i śmietanę
Jojo