Sposób przygotowania:
Warzywa z patelni grillowej z sosem
Ja przygotowanie tego dania zaczynam od sosu. Lubi on bowiem chwile postać w lodówce, by "naciągnąć" smakiem.Ogórka pozbawiamy skórki. Ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku. Do startego ogórka dodajemy jogurt grecki, rozgnieciony czosnek, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Mieszamy oczywiście. Odstawiamy do lodówki i zabieramy się za przygotowanie warzyw. Warzywa myjemy. Brokuły dzielimy na drobne różyczki. Cukinię kroimy na plastry, paprykę zaś na mniejsze kawałki. Pieczarki obieramy ze skórki, po czym przekrajamy na połówki. Posypujemy warzywa przyprawami i skrapiamy olejem. Delikatnie mieszamy. Smażymy z obu stron na patelni grillowej , aż warzywa staną się miękkie, a na ich powierzchni pojawią się charakterystyczne brązowe paseczki :) Podajemy z sosem tzatziki.