WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Warzywna zupa z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna i pożywna zupa warzywna z dodatkiem kaszy jaglanej. Gęsta i aromatyczna, idealna na zimę.

Warzywna zupa z kaszą jaglaną

Składniki:

Warzywna zupa z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Warzywna zupa z kaszą jaglaną

Mięso

Warzywna zupa z kaszą jaglaną
Kości schabowe zagotowujemy z przyprawami.

Kości schabowe przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i po zdjęciu szumów dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.

Warzywa

Warzywna zupa z kaszą jaglaną
Warzywa kroimy w drobne, dość małe kawałki.

Marchew, pietruszkę i pora obieramy, płuczemy i kroimy w drobne kawałki. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.

Por

Warzywna zupa z kaszą jaglaną
Pora solimy i podsmażamy kilka minut na oleju.

Pora kroimy w drobne plasterki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, lekko solimy i smażymy na oleju, aż lekko się zeszkli. Dodajemy do zupy.

Kasza

Warzywna zupa z kaszą jaglaną
Przepłukaną kaszę dodajemy do zupy na koniec.

Wszystkie warzywa gotujemy w wywarze, aż będą lekko miękkie, wtedy dodajemy wypłukaną kaszę i mieszając gotujemy, aż zmięknie.