eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1666]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupka jarzynowa z jaglanymi kluseczkami. Kluseczki Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Dodać jajko,posiekany pęczek natki,czosnek,pieprz i wymieszać.Mokrymi rękami formować podłużne kluseczki i gotować we wrzątku aż wypłyną.

Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami

 

  • 1x Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex
    marchewka z groszkiem Hortex

  • 1 udko kurczaka-ćwiartka

  • przyprawa typu jarzynka do smaku
  • 6 ziemniaków
  • 200 ml śmietany kremówki

  • pęczek koperku

  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 20 dkg kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami
Do garnka wlać 3 litry wody,dodać udko,przyprawę warzywną i gotować około 20 min.Ziemniaki obrać,umyć,pokroić,dodać do zupy i gotować.Po 10 minutach dodać do zupy mrożonki i gotować do miękkości.Mięso wyjąć,oddzielić od kości i skóry.Kurczaka pokroić i dodać do zupy.Umytą natkę i koperek posiekać i dodać do zupy.Zupę zabielić śmietaną.
Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami
Do zupy użyłam mrożonych warzyw Hortexu.
Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w słupki.
Zupa jarzynowa Eli z kluseczkami
Natkę pitruszki i koprek umyć i posiekać.