Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 421]

Ceviche z dorsza z owocami (mango, kiwi, ananas)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ceviche - peruwiańskie danie z surowej ryby marynowanej w soku z limonki - w połączeniu z owocami i pomidorami.

Ceviche z dorsza z owocami (mango, kiwi, ananas)

Składniki:

Ceviche z dorsza z owocami (mango, kiwi, ananas)

 

Sposób przygotowania:

Ceviche z dorsza z owocami (mango, kiwi, ananas)
Limonki sparzamy wrzątkiem, wyciskamy sok. Surowego dorsza solimy, posypujemy pieprzem, kroimy na kawałki, marynujemy w soku z limonki przez kilka godzin.

Owoce: mango, kiwi, awokado, ananasa, arbuza, a także pomidora kroimy na kawałki.

Dorsza wyjmujemy z limonkowej marynaty. Owoce i pomidora łączymy z dorszem.

Podajemy z bagietką.

Tagi:

danie