Sposób przygotowania:
Curry warzywne
Kalafior dzielimy na różyczki, marchew kroimy w krażki, ziemniaki w półkrążki, fasolkę na 3 cm kawałki - gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka ok 10 minut (warzywa musza być lekko twarde.
Szalotki kroimy w piórka, podsmażamy na patelni z 2 łyżkami oleju, dodajemy pastę curry, smażymy 3 minutki, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy na małym ogniu ok 7 minut.
Dodajemy sos pomidorowy, ocet, cukier, delikatnie mieszamy, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut (od czasu do czasu mieszając.
Dodajemy odcedzone warzywa, pieczarki, gotujemy do miękkości warzyw.
Podajemy w miseczkach- jako samodzielne danie albo z ryżem, pchotka!!!!!
Szalotki kroimy w piórka, podsmażamy na patelni z 2 łyżkami oleju, dodajemy pastę curry, smażymy 3 minutki, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy na małym ogniu ok 7 minut.
Dodajemy sos pomidorowy, ocet, cukier, delikatnie mieszamy, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut (od czasu do czasu mieszając.
Dodajemy odcedzone warzywa, pieczarki, gotujemy do miękkości warzyw.
Podajemy w miseczkach- jako samodzielne danie albo z ryżem, pchotka!!!!!
evita0007
pacpaw