Sposób przygotowania:
Warzywne gniazdka
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Na około 4-5 minut przed końcem gotowania dodać brokuła i dokończyć gotowanie. Następnie odcedzić zawartość garnka. Odstawić aby odrobinę przestygło. Ziemniaki i brokuła utłuc tłuczkiem do ziemniaków lub przecisnąć przez praskę. W między czasie mleko zagotować. Do rozdrobionych ziemniaków dodać masło oraz świeżo mielony pieprz. Dobrze wymieszać. Cały czas mieszając wlewać gorące mleko i mieszać aż uzyskamy gładką i puszystą masę. Masę przełożyć do szprycy i wyciskać do foremki silikonowej na babeczki lub do papierowej papilotki do babeczek. Warzywa umyć. Cukinię pokroić na słupki a każdy słupek na pół i ułożyć na masie ziemniaczanej. Kalafior podzielić na malutkie różyczki i także wbić w gniazdko. Rzodkiewkę pokroić na plastry i ułożyć na ziemniaczanej babeczce. Na środku każdego gniazdka ulożyć winogrono. Posypać łyżką tartego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec około 10-15 minut aż się delikatnie zrumieni. Smacznego!