Sposób przygotowania:
Warzywne leczo z fasolą
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju kokosowego.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dodajemy do cebuli i razem chwilę smażymy.
Cukinię myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i papryki, dusimy do miękkości.
Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy razem z koncentratem do pozostałych warzyw, dusimy pod przykryciem przez 5 minut. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dodajemy do cebuli i razem chwilę smażymy.
Cukinię myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i papryki, dusimy do miękkości.
Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy razem z koncentratem do pozostałych warzyw, dusimy pod przykryciem przez 5 minut. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
SylaUla