bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Warzywne leczo z fasolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo z cukinii bardzo lubię szczególnie letnia porą kiedy mam jej pod dostatkiem. Tym razem dodałam do niego fasolę.

Warzywne leczo z fasolą

Składniki:

Warzywne leczo z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Warzywne leczo z fasolą
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dodajemy do cebuli i razem chwilę smażymy.

Cukinię myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i papryki, dusimy do miękkości.

Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy razem z koncentratem do pozostałych warzyw, dusimy pod przykryciem przez 5 minut. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.

Tagi:

danie leczo