Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Warzywne odsmażanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zostały Ci warzywa z zupy? A może wczoraj był pyszny obiadek, a dziś po mięsu nie ma śladu tylko pyry? wykorzystaj je na pyszne podsmażanki!

Warzywne odsmażanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywne odsmażanki

 

Sposób przygotowania:

Warzywne odsmażanki
Warzywa gotujemy do miękkości lub korzystamy z tych z poprzedniego obiadu/kolacji. Następnie przeciskamy wszystko przez praskę. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Lepimy kuleczki, każdą lekko zgniatamy, obtaczamy w bułce, a potem podsmażamy na gorącej patelni. Gdy jedna strona się podrumieni smażymy z drugiej. Podajemy ze szpinakiem i oliwkami.
Warzywne odsmażanki
Etap 1 - gotujemy warzywa do miękkości
Warzywne odsmażanki
Etap 2 - przeciskamy wszystko przez praskę do ziemniaków i doprawiamy
Warzywne odsmażanki
Etap 3 - ugniatamy kuleczkę i spłaszczamy
Warzywne odsmażanki
Etap 4 - smażymy kuleczki z obu stron