Sposób przygotowania:
Warzywne szaleństwo z sushi
Przygotowanie ryżu: 4 szklanki ryżu wsypać do garnka, przemywać go, aż woda stanie się czysta, odlać wodę z mycia, do garnka wlać 6 szklanek wody, gotować ok 20 minut. Po ugotowaniu owinąć garnek ściereczką, żeby jeszcze doszedł do siebie w swojej temperaturze. Ugotowany ryż rozłożyć na tacę do ostygnięcia. Skropić go uprzednio przygotowanym sosem: w 7 łyżkach octu ryżowego rozpuścić 4 łyżki cukru i większą szczyptę soli. Układać na liście alg ryż, następnie ugotowane na parze, schłodzone, zmiksowane blenderem warzywa z opakowania Warzywa na patelnię i zawijać w roladki, kroić w krążki. Kolejne porcje sushi przygotować podobnie z tym, że na ryż nałożyć ugotowane na parze marcheweczki z włoszczyzny. Podawać z sosem sojowym i chrzanem wasabi. Pychota!